понеділок, 22 листопада 2010 р.

ЦВК – до суду!

Автор готовий усіляко підтримувати позов до ЦВК щодо її бездіяльності

Своєю відмовою оголосити про початок виборчого процесу з виборів Верховної Ради, які за діючою Конституцією України мають відбутися 27 березня 2011 року, Центральна виборча комісія (ЦВК) сьогодні порушила Конституцію.

Будучи глибоко переконаним, що в Україні насамперед гостро бракує правової культури – коли закони, а тим більше основний закон, виконуються, незалежно від того, вигідні вони в даний момент окремим політичним силам, чи ні – автор вважає, що дотримання норм Конституції наразі є набагато важливішим за будь-яку політичну доцільність. Тому автор вимагає притягнення ЦВК та її членів до суду за звинуваченням у злочинній бездіяльності.

Свою вимогу автор згоден підкріпити грошовою пожертвою на організацію позову до суду. Ініціатор такого позову може звернутися до автора через коментарі.

1 коментар:

твп сказав...

Шановний авторе.
Маючи деякий досвід в адмінсудах, думаю, що позов на бездіяльність ЦВК немає в Україні перспектив. Тим паче, що в неті промайнула інфа, що хтось із депутатів ВР уже цем зайнявся. Це тільки піар. Реальні шанси на позитивний результат може мати тільки позов, який приведе до європейського суду з прав людини. А це повинен бути позов від громадянина до держави Україна та до її Президента з питань порушення конституційних прав, а саме прав в березні обрати ВР. Наслідком такого позову може бути і привернення уваги до порушення права людини, і отримання грошової моральної компенсації, яку потім можна витратити на підтримку різних громадянських акцій. Я недавно висловив цю ідею підчас випадкової зустрічі Оніщуку М,В, надіюсь, що він як досвідчений юрист зможе організувати масове подання таких позовів.